JJKids Unisex Tabanlı Patik - Nefti Yeşil
JJKids Unisex Tabanlı Patik - Nefti Yeşil
JJKids Unisex Tabanlı Patik - Nefti Yeşil
JJKids Unisex Tabanlı Patik - Nefti Yeşil
JJKids Unisex Tabanlı Patik - Nefti Yeşil

JJKids Unisex Tabanlı Patik - Nefti Yeşil (JJKIDSTYSL)

Marka : JJKids

 

Nefti Yeşil Patiğin Hikayesi

Bir gün, annem sevdiğim şarkıları mırıldanarak yanıma geldi. Elinde bulunan gülen yüzler beni heyecanlandırdı. Annemin elinden aldığım gibi ısırıp onları keşfetmek istedim. Ağzıma gelen bir tat yoktu. Babam hemen elimden alıp ayaklarıma giydirdiği sırada, annem babama "endişelenecek bir durum yok" diyordu. Bu sevimli patiklerin doğal deriden oldugunu, içinde bana zarar verecek herhangi bir boyanın olmadığını sakince anlatıyordu. Bu patikler de benim kadar organiklermiş...

JJ Kids Tabanlı Patiklerin Özellikleri

1 ile 2 yaş arasındaki bebeklerimiz için üretilen tabanlı patiklere özel bir taban uygulaması yaparak yürüme çağına gelmiş bebeklerin kaymadan hem evde, hem dışarıda rahatça kullanabilmelerini sağladık. Çocukların daha sağlıklı adım atmaları ve gelecekte ciddi ayak rahatsızlıklarıyla karşılaşmamaları için ilk adımlarından itibaren ortopedik tabanlı ilk adim ayakkabısı kullanmaları çok önemlidir. Çoğu çocuk doğumundan 12 ay sonra yürümeyi öğrenmiş olur. Bebeğin gelişimindeki en önemli evre, yürüme evresidir. Yürüme evresinde kullanılan ilk adım ayakkabıları çocuğun ayak gelişimini desteklemelidir. Ayaklardaki iç taban gelişimi sureci boyunca ayak kavislerinin oluşumunu destekleyen ayakkabılar kullanılmalıdır. Çok sert ve ayak gelişimine zararı olan ayakkabılar; ayak adalelerinin sağlıklı gelişmesini, yürüme denge refleksinin ve dolayısıyla omurganın doğal gelişimini engelleyebilir.

Bebekler için ilk adım ayakkabılarını seçerken anne ve babaların öncelikle dikkat etmesi gereken unsurlar, ayakkabıların yumuşak, esnek, hafif olmasıdır. Belli bir yaşa kadar ayak kemikleri gelişimlerini tamamlamadığından bebeklere sert ayakkabılar alınmamalıdır. Doğal malzemelerden yapılmış ayakkabılar tercih edilmelidir. Doğal malzeme olarak akla ilk gelen ekolojik gerçek deridir ve deri ilk adım ayakkabısıdır. İçi dışı deri ilk adım ayakkabıları hem ayağın hava almasını sağlar hem de hava sıcaklığını içinde dengeler. Deri doğal bir malzemedir ve gözenekleri yardımıyla hava ve nem sirkülasyonunu sağlar. Böylece nemi emer ve tekrar dışarı verebilme ile nefes alma özelliği bulunmaktadır. Gerçek deri nefes aldığı için ayağın kızışmasını engeller. Aynı zamanda nemi emdiği için ayakta koku oluşmasını önlemeye yardımcı olur. Doğal olduğu için sağlıklıdır, esnek olduğu için ayağın seklini alır. Doğal deriden yapılan bebek patikleri ve doğal deriden yapılan ilk adım ayakkabıları kullanımı uzmanlar tarafından da desteklenmektedir.

Tabanlı patik olarak ta adlandırdığımız ilk adım ayakkabıları bebeklerin hem evde hem dışarıda kaymadan yürüyüp koşabileceği, oyun oynayabileceği şekilde tasarlanmış olmalıdır. Ebeveynler, yuva, kreş, ve ana okulu çağına gelmiş bebeklerin rahatça kullanabileceği şekilde tasarlanmış kaymaz tabanlı bebek ayakkabısı tercih etmelidirler. Çocuklar bu alanlarda çıplak ayakla dolaşamadıkları için, giyindikleri tabanlı patikler ayaklarını sıkmamalı ve tıpkı yere çıplak tabanla basıyormuş gibi hissetmelerini sağlamalıdır. Hafif, esnek, yumuşak gerçek deri tabanlı patikler çocukların ayaklarını yormaz, nemlendirmez ve gün boyunca ayaklarını hava şartlarına karşı korumuş olur.

 

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR